Начало За Нас Завършени Обекти Обекти в Строеж Контакти
Апартаменти | Снимки | За Сградата | Местоположение

    Град Поморие е малък град (15000 жители), разположен на брега на Черно море – на 20км от град Бургас и на 18км от световно-известния курорт Слънчев бряг.
    Климатът е изключително мек и благоприятен и позволява използуването на курорта от ранна пролет до късна есен.В Поморие морският бряг е нисък, песъчлив, с напълно открит хоризонт на изток и запад, защитен на север от Ст. Планина. Плажната ивица с площ от 18 700 кв. м, дълга около 7 км. и с богат на желязо пясък, опасва Поморийския залив. Тук понятието "далеч от плажа и морето" не съществува, защото те са част от жизнената, градска среда, което и придава изключителна атрактивност. Плиткото и равно крайбрежно морско дъно, със слаб наклон, без рифове и студени морски течения е безопасно за къпане.
    Интересът към градчето,разположено на живописен полуостров,се подсилва от прочутата лечебна кал в Поморийското езеро.Тя се използува за лечение на различни заболявания.В двата санаториума целогодишно се лекуват заболявания на опорно-двигателния апарат, гинекологични, хирургични, травматологични и други заболявания. Прилагат се също и луголечение, електро- и светлолечение, масаж,лечебна физкултура, фитнес, подводен масаж и различни видове функционални изследвания. Всички тези процедури могат да бъдат профилактични, без доказана болест или оплакване.Това прави града изключително подходящ за комбинирана почевка- плаж и балнеолечение.
    В града, създаден преди 25 века, се намират уникални исторически забележителности като тракийската куполна гробница, музея “Стари анхиалски солници”, църкви, манастирът “Свети Георги”, архитектурният резерват “Стари поморийски къщи”.
    Поморие бързо променя облика си.Наред с традиционния поминък на местното население - лозарство, винарство, солодобив и риболов, туризмът и съпътстващите го дейности определя новото лице в икономиката на все по-привлекателния балнеолечебен, морски курорт.
    Удобни транспортни връзки свързват Поморие с други градове и курорти. Аерогарата е само на 8 км. Близостта на Сл. Бряг и областния център Бургас увеличават възможностите за развлечения. Акваторията на Поморийския залив е предпочитана за ветроходни регати, а пристана - от любители рибари.

гр. Поморие
Pomorie
Source: www.bgmaps.com

Плаж Поморие

Плаж Поморие

Плаж ПомориеEnglish Руский Български